Potraviny z českých obchodů jsou zdravotně nezávadné, což je samozřejmě dobře. Důkazy, že kvalita nejde ruku v ruce s bezpečností, se ale množí.
Naposledy se do kompromisu mezi supermarkety a výrobci, založeného na (relativně) nízké ceně za (reálně) nízkou kvalitu, opřela zpráva o činnosti Státní zemědělské a potravinářské inspekce za minulý rok.
„V komoditě masných výrobků nevyhovělo za loňský rok mírně přes sedm procent výrobků,“ říká Michal Spáčil ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce. „Kontroly se ovšem zaměřují na typy výrobků, u nichž je vyšší pravděpodobnost vad.“
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.