Do útrob restaurace Le Terroire se dostanete vchodem z Jilské ulice na Starém Městě. Úzkou chodbičkou kolem malé kuchyně po vyšlapaných starobylých kamenných schodech sejdete do nádherného gotického sklepa. Ten je decentně osvětlen tlumeným světlem. Stěny restaurace zdobí jen pár starých obrazů ve vyřezávaných dřevěných rámech. Celý interiér má na starost jednu věc. Nerušit gastronomický zážitek, který na vás chystá místní šéfkuchař Jan Punčochář se svým týmem.
Punčochář se především zaměřuje na klasickou francouzskou gastronomii toho nejvyššího ražení. Kombinace vynikajícího jídla a vína je zde prostě nutností. S vínem vám poradí místní someliér Petr Hlinák. "Pravděpodobně máme jeden z nejreprezentativnějších vinných lístků v celé Praze," tvrdí Hlinák. To je docela dobře možné. Zdejší sklep totiž obsáhne přes 800 druhů vín starého kontinentu v počtu zhruba tří tisíc lahví. Mají zde i takové skvosty, jakými jsou vína Barona Philippe de Rothschild z jeho vinice Château Mouton Rothschild ve francouzském regionu Médoc. Některá mají přes třicet let, a jak říká someliér Hlinák, otevírat takové lahve je vždy naprosto nepopsatelný zážitek.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.