Hospoda situovaná na místě původního zájezdního hostince, který byl v provozu už v 17. století, si zachovala velkou porci původní atmosféry. Majitelé The Pipe and Glass Inn v South Daltonu v anglickém Yorkshiru, James a Kate Mackenzie, ji vylepšují už od roku 2006. Inspektoři Michelinu si na jejich podniku cení především přátelské atmosféry, která v něm díky majitelům i personálu vládne.
A také kuchyně. Ta se podle nich rok od roku markantně zlepšuje. James Mackenzie je velkým zastáncem místních surovina a řadu ingrediencí do svých receptů si pěstuje na vlastní zahradě. Cenné na jeho práci podle hodnocení Michelinu je i to, že přes originální prvky nezapomíná, že jeho podnik je hospoda, a ne restaurace.
"Letošní ocenění získala hospoda, která kombinuje příjemnou atmosféru, přátelský přístup personálu, charakter místa a, samozřejmě, jídlo. Pipe and Glass In je příjemná hospoda, kde pro majitele nic není problém," říká k volbě inspektorů Michelinu jejich šéfka, Rebecca Burr.
The Pipe and Glass Inn, michelinská hospoda roku 2012
Tři podzimní recepty michelinského šéfkuchaře Andrey Accordiho - čtěte ZDE
Zůstane Praze její hvězda? Odpovídá šéfredaktorka michelinského průvodce Rebecca Burr - čtěte ZDE
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.