Podzim v kuchyni bez dýně není pořádným podzimem bez ohledu na to, zda k téhle oranžové tykvi trpíte či netrpíte náklonností. I já, která každé Díkůvzdání dávám přednost jižanskému pekanovému koláči před severoamerickým dýňovým, jsem ji původně pořizovala hlavně jako dekoraci do kuchyně. Nakonec jsem ale během let našla pár receptů s dýňovou dužninou, které mám vážně ráda.
Všechny bez výjimky jsou slané a ve všech je dýně nakrájená na kousky. A hlavně zůstává v barevném odstínu a konzistenci, které ani trošičku nepřipomínají dýňový kompot s ananasovou příchutí ze socialistické jídelny olomoucké základní školy pojmenované po italských partyzánech z rodiny Cervi, kam jsem jako děcko chodila.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.