„Úplně nejlepší je perkelt dělaný na kotlíku. Zrovna minulý týden jsme ho takhle dělali u sousedů. To vám bylo žrádlo,“ vysvětluje mně už ve dveřích restaurace Posezení u Čiriny majitelka podniku, Irena Košíková. Udělala si na nás čas několik dní před pětasedmdesátými narozeninami svého nejslavnějšího zaměstnavatele, Václava Havla.
Přímočará zemitá žena, které všichni říkají Čirina, je v Praze vyhlášená hlavně rustikální kuchyní svého rodiště, kterým je maďarsko-slovenské pomezí. A právě tou si získala Dagmar a Václava Havlovy. „Oba mají stejné chutě, takže není složité pro ně vařit,“ říká spokojeně Čirina.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se