Vypadá to úplně jednoduše: falafel jsou na první pohled prostě takové obyčejné karbanátky z luštěniny. Jenže připravit tuhle arabskou specialitu tak, aby nebyla tvrdá jako šutr a zároveň se při smažení nerozpadala, je kumšt. Chuťové ladění je v tomhle případě hračka, klíč k dokonalému falafelu je zkrátka v konzistenci.
Základní surovinou pro výrobu falafelu je římský hrách, zvaný častěji cizrna. Zrna této luštěniny mají tvar podobný lískovým oříškům a také, když se tepelně upraví, mají lehké oříškové aroma.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.