Přirozené vlastnosti potravin už nejsou dost sexy. Výrobci proto používají stovky přípravků, které dokážou zvýšit křupavost, změnit barevný odstín či přidat požadovanou příchuť.

 

Cukrovinky, uzeniny i další potraviny se zkrátka velmi pečlivě „konstruují“. Do nejmenších detailů se v pokusných laboratořích ladí barva, chuť, tvar, konzistence, křupavost, rozpustnost v ústech nebo to, jak dobře se drží v prstech.
Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Související články

Všechno, co jste (ne)chtěli vědět o másle

České máslo mizí z pultů obchodů, rapidně přibývá toho dovezeného. Pro zákazníky se tím regály s máslem mění v nepřehlednou džungli, neboť na...
20. 9. 2011 ▪ 12 min. čtení