Široké nudle s hříbky a zeleným chřestem
Suroviny na 4 porce: 400 g širokých nudlí, 400 g hříbků, 300 g čerstvého zeleného chřestu, 1 dcl olivového oleje,1 dcl šlehačky na vaření, sůl, bílý pepř, 50 g strouhaného parmezánu, bylinky na zdobení.
Široké nudle vložíme do vroucí osolené vody s polovinou olivového oleje a vaříme 10 minut pod pokličkou. Poté vyndáme a do stejné vody dáme oloupaný zelený chřest, krátce pouze blanšírujeme. Na zbylém olivovém oleji orestujeme očištěné a překrájené hříbky, osolíme, opepříme, přidáme těstoviny a chřest a krátce vše orestujeme. Nakonec zalijeme smetanou, promícháme a dáme na talíř. Sypeme parmezánem a zdobíme bylinkami.
Miroslav Svatoš
šéfkuchař hotelu S.E.N
Senohraby
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.