Italové jim říkají pasta fresca, tedy čerstvé těstoviny. Čerstvé proto, že se na rozdíl od těch, co jsou naskládané v krabicích a sáčcích na regálech obchodů, nesuší. Pasta fresca se dá koupit v obchodech s italskými delikatesami, pro podnikavého kuchaře je ale takový nákup přiznáním porážky a nedůvěry ve vlastní kuchařské schopnosti.
Doma připravené těstoviny jsou celkem jednoduchý způsob, jak sklidit ovace mlsných přátel a navíc si je co do tvarů, náplně nebo velikosti můžete připravit přesně podle vlastního gusta. Přesně takhle jsem si to představovala, když jsem v internetové aukci za dvě stovky vydražila nerezový strojek na výrobu těstovin.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.