Restaurace Chagall's
Foto: Chagall's
Komorní restaurace Chagall’s, která se snaží skloubit unikátní atmosféru "uměleckého" prostředí s dokonalým servisem a moderní kuchyní, sází na spokojenost hosta. Zajímavý podnik v Kozí ulici spojuje podle týdeníku Ekonom luxus s kvalitou.
Tip

Z nápaditých dezertů můžeme doporučit lahodnou panna cottu s příchutí čaje, doprovázenou maracujou a pistáciovou zmrzlinou.

Z nabídky

Carpaccio z chobotnice, fenykl, cherry rajčátka, okurky a rukola, piniové oříšky      275 korun

Jehněčí kotletky, hráškové pyré, restovaná karotka a jus z konfitovaného česneku      460 korun

Restaurace Chagall’s zaujme příjemnou atmosférou, je vzdušná, světlá, na stěnách visí řada obrazů, mezi nimiž nechybí ani dílo slavného ruského, či spíše běloruského malíře, který však prožil většinu života ve Francii.

A právě jeho snové vize jsou tak trochu i vzorem pro místního šéfkuchaře, který své pokrmy připravuje jako malá umělecká díla. Jsou také působivé a kreativní, takže žádný milovník zajímavých chuťových kombinací zde jistě nebude zklamán.

Od šunky k pralinkám

V kuchyni používají výhradně čerstvé suroviny vysoké kvality, například ryby chytané na udici, výtečnou španělskou šunku Jamon Iberico de Belotta či luxusní belgické čokoládové pralinky Neuhaus.

Ale tím hlavním trumfem je přístup šéfkuchaře Marka Procházky, který rád využívá sezonních surovin a nebojí se na první pohled poněkud odvážných kombinací, jako je třeba čočka s rybou či chobotnice s mořskou řasou.

V restauraci Chagall’s můžete využít možnost sestavit si vlastní degustační menu z pokrmů připravených k ochutnávce v malých porcích, takže si vyberete třeba tři malé předkrmy, tři malá hlavní jídla a dva malé dezerty.

Nebo můžete vyzkoušet již sestavené pětichodové degustační menu šéfkuchaře či vybírat standardním způsobem, přičemž v nabídce je zhruba patnáct pokrmů.

Kambala s čočkou

Už v předkrmech se projevuje šéfkuchařova kreativita a smysl pro zajímavé chuťové kompozice, navíc jídla jsou velmi krásná i po vizuální stránce.

Marinovaný mořský vlk s nasládlým mango chutney je příjemně svěží, zatímco lahodné carpaccio z chobotnice doprovází na talíři řasy, které jídlu dodávají výrazné mořské tóny. A příjemně překvapilo také vynikající šafránové risotto Milanese, které je sice považováno za klasiku, ale když je dobře udělané, vždycky potěší.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 60 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.