Velikonoce - ilustrační foto
Foto: Shutterstock
Užít si Velikonoce můžete i v Česku na tisíc způsobů. Opusťte rodinný stůl a nechte si nabídnout některé ze slavnostních menu, ochutnejte velikonoční speciály anebo spojte jídlo i s výpravou na hrad či zámek. Inspiraci nabízí Gastronaut.cz.

Festival minipivovarů

18. – 19. dubna 2014, Ostrava-Martinov, Moravskoslezský kraj

Na 6. ročníku Festivalu minipivovarů bude pro zájemce připraveno k ochutnání bezmála 40 druhů piv z regionálních i vzdálenějších pivovarů. Součástí programu bude pivní kvíz, minikomentáře k představovaným pivovarům a soutěže o drobné ceny. Ke spokojenosti přispějí zabijačkové speciality a koutek pro děti. Další informace ZDE

Velikonoční menu nabídne králíka i kůzle

20. – 22. dubna 2014, restaurace La Bouchée, Brno, Jihomoravský kraj

Speciální nabídku svěžích jarních jídel připravila pro hosty brněnská restaurace La Bouchée. Velikonoční menu se skládá například z teriny z farmářského králíka s ledvinkami pečené v domácím těsně a podávané na špenátovém salátku, polévky z medvědího česneku, hřebínku z bio kůzlete a oreilletes. Více informací ZDE

Patnáctistupňový speciál Jakub

od 17. dubna 2014, pivovarská pivnice, Vyšší Brod, Jihočeský kraj

Minipivovar Vyšší Brod navařil pro zájemce nejen z řad pivařů patnáctistupňový polotmavý speciál Jakub. Pivo, které bylo naraženo na Zelený čtvrtek v pivovarské pivnici Pajzl u Jakuba, je uvařeno z pěti druhů sladu a žateckého chmelu. Kdo nepojede na jih, může speciál koupit i v lahvi. Více ZDE

Pstruhová sezona s medvědím česnekem

do 20. dubna 2014, restaurace Masné krámy, České Budějovice

Speciality z čerstvých šumavských pstruhů a sivenů nabízí hostům známá českobudějovická restaurace už posedmé. Stejnou dobu připravuje šéfkuchař i zajímavá jídla s použitím medvědího česneku. Grilovaný pstruh plněný právě touto méně aromatickou zeleninou byl v loňském roce u hostů nejoblíbenějším pokrmem několikadenní akce. Více informací ZDE

Velikonoční jarmark na zámku Zbiroh

19. dubna 2014, zámek Zbiroh,  Plzeňský kraj

Stylové stánky s velikonočním zbožím, program pro děti či ukázky tradičních řemesel čekají na nádvoří návštěvníky zámku Zbiroh. Nabídka staročeských velikonočních specialit se podává ve středověké krčmě. Atmosféru zpříjemní lidová hudba. Více ZDE

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 30 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.