Pošírované vejce v ciabattě a krůtí šunce
Foto: HN – Lukáš Bíba
Šest vynikajících kuchařů a oblíbené jarní suroviny dali dohromady šest osobitých receptů, ze kterých snadno sestavíte celé velikonoční menu. Nechte se inspirovat ve středečním IN magazínu Hospodářských novin.

Vajíčko na tvrdo je sice symbolem Velikonoc, dokonalým receptem na velikonoční snídani, brunch nebo překrm je ale vejce pošírované. To potvrdí každý, kdo ochutnal symfonii chutí, již takto uvařené vejce nabízí.

Jak vejce uvařit bez skořápky a přitom tak, aby se po talíři z pevného bílku vylil gejzír tekutého žloutku? Vypadá to možná trochu složitě, omezit se kvůli tomu na vajíčka na tvrdo a na hniličko je ale podle šéfkuchaře Marka  Fichtnera škoda.

„Stačí dodržet pár základních pravidel. Především voda s octem nesmí při vaření vřít, aby velké bublinky vejce nepotrhaly,“ říká. A také dodržet čas, zhruba tři minuty, s uvařeným žloutkem by to nebylo ono.
Kvalita a hlavně čerstvost vajíček je samozřejmě klíčová, protože při této kuchařské technice žloutek neprojde
důkladnou tepelnou úpravou.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 80 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.