V roce 1930 žilo v afrických savanách a deštných lesích na 10 milionů slonů. Dnes je jich jen 415 tisíc, za což může masové pytláctví i likvidace jejich přirozeného prostředí způsobená rozpínáním lidské populace. Mezinárodní svaz ochrany přírody proto nyní africké chobotnatce řadí na svůj červený seznam zvířat, jimž hrozí vyhynutí.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se