V roce 1930 žilo v afrických savanách a deštných lesích na 10 milionů slonů. Dnes je jich jen 415 tisíc, za což může masové pytláctví i likvidace jejich přirozeného prostředí způsobená rozpínáním lidské populace. Mezinárodní svaz ochrany přírody proto nyní africké chobotnatce řadí na svůj červený seznam zvířat, jimž hrozí vyhynutí.

Zbývá vám ještě 80 % článku
Vyberte si přístup na míru Předplatné Hospodářských novin
HN mini
45 Kč první dva měsíce
Od 3. měsíce 229 Kč
  • Veškerý obsah
  • Bez reklam
  • Mobilní aplikace
HN roční
3290 Kč za rok
2 měsíce zdarma
  • Veškerý obsah
  • Bez reklam
  • Mobilní aplikace
Máte již předplatné? Přihlaste se