Je to asi rok a půl, co dole na pražské Letné otevřelo bistro Kostelní 16, pojmenované jednoduše podle své adresy. Určitě to byla dobrá zpráva, a to hned dvakrát: zaprvé na überhipsterské Letné šlo po dlouhé době o nehipsterské bistro, což samozřejmě neznamená jen to, že tu mají místo brutálně kyselého klasické hořké kafe. Jde ale především o jídlo, víno a ducha místa vůbec. A zadruhé restauraci otevřel česko-brazilský manželský pár, který navíc angažoval francouzského šéfkuchaře. Hned od začátku se proto Kostelní 16 lišila od stovek dalších podniků.
Co se dočtete dál
- Jak ovlivnil kuchyni nástup brazilsko-portugalského kuchařského dua?
- Proč měl Petr Holec při pohledu na menu pozitivní dilema?
- Co si nakonec objednal a jak mu chutnalo?
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.