Nová vinohradská restaurace La Farma, otevřená v dubnu, slibovala přinejmenším překvapení. Na webu ji zdobí hodně dlouhý přírodní tklivý příběh, jak je dnes v módě. A taky lehce kýčovitý reklamní videoklip Koko Čoko. V době mé návštěvy ji ale pro změnu nezdobilo žádné menu − ani stálé, ani denní. "Každý den uvaříme, co nakoupíme. Přes den máme denní menu a večer pak přidáváme další věci," řekl mi do telefonu majitel Michal Pagáč.

Ano, dávno je z toho nejhorší gastronomické klišé na světě. Jenže menu podniku, tedy dokud ještě bylo na webu, vůbec nevypadalo špatně. Pečená husí játra, zauzené kachní prso, králík na česneku, to vše v moderním balení. Menu bylo (a stále i je) krátké, ale dostanete na něj prostě chuť. Zeptal jsem se proto Pagáče, co všechno si mohu dát k jídlu, když přijdu kolem třetí hodiny. Odpověděl, že určitě něco vymyslíme. Super recenze na Tripadvisoru jsem samozřejmě radši přehlédl, protože jsou prostě… Tripadvisor.

Nenápadná kvalita

La Farma sídlí v přízemí činžáku v zastrčené vinohradské ulici kousek od Flory a po příchodu si nejste hned jisti, v jakém podniku jste se vlastně ocitli. Interiéry restaurace definují podobně spolehlivě jako menu a ten v La Farmě není úplně jednoznačný; trochu vkusu tady a trochu kýče tamhle. Budu konkrétní: uvidíte kolem sebe poctivý dřevěný nábytek a střízlivé barvy, které vždy ukazují i na střízlivost v menu; taky ale nepřehlédnete malý falešný krb s umělým praskáním v zadní stěně, udělané z odřezku dřeva, za čímž cítíte poctivou českou italskou restauraci.

Provedení jídel je zde tak čisté, že jsem se i po třetím chodu s chutí zeptal na dezert, což se mi běžně nestává.

Pagáč sám obsluhuje a musím říct, že je velmi vstřícný i sympatický. Zkusil pro mě z kuchyně dostat i zmíněná husí játra, a když ani coby majitel neuspěl, nabídl mi udělat menší předkrm ze salátu se zauzeným kachním prsem. K němu jsem objednal ještě kulajdu (45 korun) a taky králíka s pečeným česnekem, pyré z brambor a mrkve, špenátem a demi glace (205 korun). Menší deficit nastal při výběru vína: v La Farmě nepochopitelně rozlévají jedno bílé a jedno červené od stejného francouzského vinařství, což zavání koncem 70. let. "Teprve uvidíme, jaký bude zájem," vysvětlil to Pagáč.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 60 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.