Na tý louce zelený
Na okraji pražských Kunratic, u lékařského centra IKEM, stojí u vstupu do jednoho z největších pražských lesoparků restaurace s příznačným názvem Na tý louce zelený. Gourmetguru se tady zastavil cestou do Kunratického, nebo chcete-li Krčského či Michelského lesa.
Hospoda má útulnou kruhovou menší část, jejíž stěna je osazená velkými okny, která nabízí výhled na lesní cestu. Větší, oddělený sál se dá pronajmout pro různé oslavy. Na tý louce zelený je ale především zahradní restaurace. Patří k ní spousta místa na venkovní posezení, stojí tu dětské hřiště a psi se vykoupou v malém jezírku.
Z jídelního lístku si Gourmetguru jako předkrm vybral roastbeef pečený po anglicku s česnekovou majonézou a opečeným chlebem. Dostal jemné trhané maso servírované na dřevěném prkénku a potěšil ho i lehce křupavý chléb a několik listů rukoly. Po mase vsadil Gourmetguru na těstovinový hlavní chod. Vybral si zapékané čerstvé nudle s liškovým ragú a parmazánovou omáčkou. Jemná omáčka se rozplývala, těstovin bylo dost a Gourmetguru byl za takové posilnění před procházkou rozlehlým lesoparkem rád.
Na Slamníku
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.