Restaurace Aldente trattoria e vineria italiana funguje ve staroměstské Vězeňské ulici od roku 2003. Gourmetguru se usadil do prostorného sklepení s prosklenou vinotékou, z níž zvolil prosecco, a pak už přišel na řadu předkrm v podobě skvělého caprese netradičně doplněného pomerančovo-medovým dresinkem. Ten se k mozzarele a rajčatům Kumato překvapivě skvěle hodí.
Sušená květová špička Picanha v bylinkách s nakládanými houbami portobello, která přišla vzápětí, nadchne sladěnou chuťovou kombinací. Ve studené paprikové polévce překvapí ananas, jemuž však Gourmetguru brzy přišel na chuť.
Také osvěžující míchaný salát s kantaloupským melounem a fíkem obsahoval překvapivou složku – jahody. Ty se dohromady s fíky v ústech rozplývaly a salátové listy jejich sladkou šťavnatost skvěle zvýraznily.
Aldente trattoria e vineria italiana
Míchaný salát také podpořil chuť na těstoviny. Gourmetguru ochutnal pansotti plněné sušenými rajčaty a mozzarellou. Přelité byly lehkou červenou omáčkou z aromatických rajčat San Marzano s bohatou nasládlou chutí. A jaké těstoviny jsou v trattorii nejoblíbenější? "Naši zákazníci se už tři roky vracejí na těstoviny tagliatelle s hříbky, sýrem taleggio a klobásou salsiccia. Dlouhodobě vedou na žebříčku nejprodávanějších jídel, před nimi už je jen tiramisu," upřesnil šéfkuchař Tomáš Kopecký.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.