Tradiční evropská kuchyně s moderním šmrncem
Restaurant Sova v Balbínově ulici na pražských Vinohradech objevil Gourmetguru před pár týdny. Dozvěděl se, že majitelem podniku je Andrei Novikov a jeho rodina, kteří hledali v Praze místo pro restauraci dlouhodobě. Když se jim podařilo najít prostory necelé dvě minuty chůze od náměstí Míru, chtěli zachovat jejich atmosféru. Interiér proto zrestaurovali a prostor lehce osvěžili moderním designem.
V restauraci Sova připravují evropskou i českou kuchyni s moderními prvky - salát z kapra tu podávají za doprovodu kouře ze dřeva, salát z makrely s mussem z červené řepy v kapalném dusíku. Specialitou je domácí zmrzlina z černého piva. Gourmetgurua zaujal také vepřový bok dušený na pivu a telecí líčka.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.