Restaurace Ungelt se nachází ve dvoře Týn vedle Staroměstského náměstí. Nabízí středomoskou i tradiční českou kuchyni a také bohatý výběr vín z Francie, Čech a Moravy. Restaurace cílí hlavně na Pražany, kteří vyhledávají zážitkovou gastronomii. "Pokud při jídle hosté samovolně obrátí pozornost a téma hovoru k pokrmu, vznikne zážitek," vysvětluje majitel restaurace Tomáš Kodíček.
Podnikatel budovu před rokem zrekonstruoval ve spolupráci s architektem Adamem Slabým ze studia Slabyarchitects. Vedle hlavního prostoru restaurace nabízí také salonek, jemuž dominuje kulatý stůl se skleněnou deskou. Jeho podpěru tvoří bývalá studna.
Interiér Restaurantu Ungelt
Ochutnali jsme vybrané pokrmy z nového menu šéfkuchaře Petra Johna.
1. Caesar salát
připravený z odrůdy Little Gem s česnekovými krutóny, cherry rajčaty a krevetami Black Tiger
349 korun
2. Daňčí hřbet
konfitovaný v oříškovém másle se solí Fleur de sel, jablečno-hruškové pyré, marinované vlašské ořechy, pečené růžičky květáku a čokoládová omáčka
549 korun
2. Čerstvá ryba dle nabídky
ratte brambůrky, restovaný baby mangold a extra virgin olivový olej s kousky bio česneku
199 korun za 100 gramů
Výběr čerstvých ryb
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.