Bílý, zelený, či dokonce fialový. Chřest je nejen chutný, ale také bohatý na vitamin C. Jeho sezona právě začíná a šéfkuchaři vymýšlí originální pokrmy s využitím této jarní zeleniny. Chřestovou polévku nebo chřest s holandskou omáčkou pravděpodobně znáte. Ale co takhle chřest nasladko v podobě dezertu?

Šéfkuchař Restaurantu Ungelt Petr John do nového menu zařadil jahodový závin s bílým chřestem. "Možná to může někoho překvapit, ale z chřestu se dají připravit i dezerty. Moje nejoblíbenější kombinace je chřest s čerstvými jahodami. Já jsem zvolil chřestový závin s jahodami. A když jahody, tak Champagne sabayon!" říká Petr John.

Restaurace, která se nachází ve dvoře Týn vedle Staroměstského náměstí, chřest odebírá od mělnického pěstitele. Podnik se specializuje na středomořskou i tradiční českou kuchyni. K jídlu nabízí vína z Francie, Čech a Moravy.

Nové chřestové menu Restaurantu Ungelt

◼ Polévka: Polévka z bílého chřestu s mušlí sv. Jakuba, kaviár Avruga, krokant z černého chleba, 299 Kč
◼ Předkrm: Chřest pečený na másle se šunkou San Daniele & holandská omáčka, 299 Kč
◼ Hlavní chod: Sous vide hřbet z telátka, frikasé z bílého & zeleného chřestu, plněné smrže, 599 Kč
◼ Dezert: Jahodový závin s bílým chřestem & Champagne sabayon, 199 Kč

Chřestové hody bude Restaurant Ungelt nabízet hostům od 1. do 14. května 2017.

Zbývá vám ještě 40 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se