Malostranská restaurace Hergetova Cihelna, která se pyšní výhledem na Vltavu a Karlův most, sází na moderní kuchyni. Šéfkuchař Vojtěch Václavík, který vařil několik let v norském Oslu, při přípravě jídel klade hlavní důraz na sezonní a lokální suroviny. Jeho nové jarní menu je plné svěžích, chuťově vyladěných pokrmů.
Jemnou polévku z medvědího česneku šéfkuchař doplnil konfitovaným žloutkem a pečenými šneky, jejichž maso se hodí k lehce navinulé chuti krémové polévky. Výtečný je svěží tatarák z pečené červené řepy ochucený bylinkami a krémem z modrého sýra a křupavým "popcornem" připraveným z pohanky. Podává se s křehkým domácím kváskovým chlebem.
Jarní menu v Hergetově Cihelně



V jarním menu nás nejvíce zaujalo filátko z candáta pečené na pánvi, podávané s jemnými tvarohovými noky a máslovou omáčkou z vína a pórku. Společně s divokou brokolicí a drobenkou se snoubí s delikátní chutí sladkovodní ryby.
Výraznější pokrmy zastupuje duo jehněčího masa – jemný, ve vakuu pečený jehněčí hřbet v kombinaci s tučnějším pupkem, jež doplňuje hutná omáčka z karamelizované cibule a fazolové pyré.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.