O víkendu se Gourmetguru vydal do středočeských Dětenic, vesnice nedaleko Jičína. Ze zchátralého zámku tu pražský podnikatel Pavel Ondráček před několika lety vybudoval areál s hotelem, pivovarem i středověkou krčmou, do které se Gourmetguru pravidelně vrací.
Místní krčma je pověstná tím, že obsluha hosty vítá poněkud neotesanou češtinou prošpikovanou dobovými výrazy. "Buď zdráv, chasníku, sedni si na zadek a vybírej," zahuláká statná "číšnice", jakmile se Gourmetguru rozkoukává v potemnělém prostředí, kde prostor osvětlují jen zapálené pochodně a svíčky.
Do rukou dostává Gourmetguru otrhaný "žrádelník", jak se tu říká jídelnímu lístku, a nakonec se rozhoduje pro kačenu dokrmenou šiškami s houskovým knedlíkem a bílým zelím. Z předchozích návštěv může doporučit také vepřová žebírka na medu nebo pštrosí steak s brambory, česnekovou a povidlovou omáčkou a domácím chlebem.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.