V Česku budou mít svatomartinská vína premiéru až za týden, francouzské beaujolais nouveau za bezmála dva týdny (17. listopadu), avšak to nic nemění na tom, že letošní vína se dají ochutnat již teď.

A nemyslím tím sladký rošťácký burčák ani lehce zamžené mladé víno, které dostanete k ochutnání od vinařů. Ne, řeč je o lahvovaném, "hotovém" letošním víně. To své první jsem pila minulý týden v rakouském Kamptalu.

Všechno začalo v restauraci Hütter v kopci nad Kremží, kde se pěstuje vyšší gastronomie. Byli jsme tam s přáteli na obědě hned dvakrát a ani jednou jsme nelitovali.

Vůbec poprvé jsem ochutnala hovězí vývar s esencí z jeřabin, manžel měl vynikající, dorůžova připravený steak z jelena, já husu podávanou se sosem z výpeku a meruněk, no a sladkou tečku zařídil makovec ochucený horkou čokoládou a lesním ovocem.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se