Nejlepší ovoce a zelenina je ta, která se sklízí přímo z vlastní zahrady. Člověk žijící v bytě s lodžií nebo balkonem se obvykle musí spolehnout na záhonky cizí. Pokud ovšem nepěstuje bylinky nebo třeba rajčata přímo na okenním parapetu nebo v truhlíku na zábradlí.

Na bytových terasách se začaly budovat tzv. jedlé balkony s vlastním kompostem, s další možností přišel tým českých a slovenských studentů z Technické univerzity ve Zvolenu. Vyvíjí přístroj Balcony Cultivator, který dokáže vytvořit vlastní ekosystém a vypěstovat rostliny v bio kvalitě. A to třeba i v lednu.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se