Nejlepší ovoce a zelenina je ta, která se sklízí přímo z vlastní zahrady. Člověk žijící v bytě s lodžií nebo balkonem se obvykle musí spolehnout na záhonky cizí. Pokud ovšem nepěstuje bylinky nebo třeba rajčata přímo na okenním parapetu nebo v truhlíku na zábradlí.
Na bytových terasách se začaly budovat tzv. jedlé balkony s vlastním kompostem, s další možností přišel tým českých a slovenských studentů z Technické univerzity ve Zvolenu. Vyvíjí přístroj Balcony Cultivator, který dokáže vytvořit vlastní ekosystém a vypěstovat rostliny v bio kvalitě. A to třeba i v lednu.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.