Tradiční mexické speciality jsou pod ochranou UNESCO a v Las Adelitas v Lucemburské ulici v Praze berou tuhle poctu asi dost vážně. Venku je teplo, a tak usedáme ke stolku mezi stromy podél honosné zástavby, a tím české reálie končí. Snad ještě pár uschlých lístků, jež se z košatých korun snáší dolů a občas se v miskách smísí s lupínky všeho druhu i s pikantními omáčkami. Nám to vůbec nevadí. Las Adelitas jsou v Praze tři, tenhle podnik mexičtí majitelé otevřeli před rokem jako poslední. Když před deseti lety začínali, jídla vařili doma v kuchyni a zákazníkům je vozili metrem a tramvajemi. Jako vzdor proti tomu, co se u nás tehdy vydávalo za autentické mexické pokrmy. Dnes jejich osvěta i byznys evidentně vzkvétají. Možná proto tolik barevných květů na nádherných keramických kachlíčkách.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist