Pro nefrancouzštináře může být název podniku hůře zapamatovatelný, ale vyjadřuje jedno z tradičních francouzských jídel z dušeného hovězího masa a zeleniny. Nenápadný pražský podnik Pot Au Feu snadno přehlédnete, do Rybné ulice z něj vede jen nevelká výloha. Za tímto kulinářským klenotem stojí dennodenní práce majitele a šéfkuchaře Jana Kracíka, který skvělá jídla vaří podle francouzských postupů a ze sezonních surovin, a proto menu obměňuje každý den. Cestu si sem našli i michelinští inspektoři a doporučili ho ve svém průvodci. Kdoví, třeba tu jednou přistane i ta vytoužená hvězdička.
Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám na mail life@economia.cz, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist