Sto lidí, sto chutí. Své o tom ví i Jitka Herůfková z Čejče, malé obce nedaleko Kyjova, která se věnuje ruční vyrobě čokoládových lanýžů. Ačkoli není vyučená cukrářka, pečení sladkostí a příprava dezertů ji bavily už od dětství. "Během studia ekonomie na vysoké škole jsem spíš počítala s tím, že se budu ucházet o místo v bance, cukrařinu jsem brala jako fajn náplň svého volného času," říká osmadvacetiletá brunetka na mateřské dovolené, která se po narození syna rozhodla přivydělávat si právě výrobou čokoládových pralinek, jejichž základem je ganache, směs čokolády, tučné smetany a třtinového cukru.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se