Na 90. kilometru dálnice D1 na Brno sjedete u Humpolce, projedete klikatými silničkami malebné Vysočiny a dostanete se do vesnice Herálec. Luxusně zrenovovaný pětihvězdičkový hotýlek Chateau Herálec tu působí jako zjevení. Kromě přepychových pokojů, odpočinkového spa, saun či vířivé vany v jedné z věží tu najdete i restauraci Honoria. Pod klenbami nejstarší části zámku připravují moderní českou kuchyni v takové kvalitě, že by se za ni nemusely stydět nejlepší pražské podniky. Šéfkuchař Michael Zapalač a jeho tým pracují s produkty místních zemědělců, rybářů či mlékařů, sami si pečou chléb a pečivo, v letní sezoně připravují marmelády a zavařují hříbky nasbírané v zámeckém parku. Nemluvě o vlastní bylinkové zahrádce a záhonu plném jahod.
Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám na mail life@economia.cz, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist