Hospodu v ulici U Matky Boží "objevili" její majitelé, spolužáci od první třídy, už jako teenageři. Tehdy se oba učili na kuchaře, i když každý v jiné škole. Původně se scházeli v oblíbeném Babylonu, který vedly dvě sestry, a když si po několika letech pronajaly Mikulku, přesunuli se všichni za nimi. Lukáš s Honzou pak získávali praxi v mnoha hospodských kuchyních, ale Mikulku z hlavy nepustili − stejně jako svůj sen mít vlastní podnik. "K tomu jsme se prodírali tak sedm let, byly tam i přešlapy," přiznává Honza. Když před dvěma roky jedna z majitelek prohlásila, že končí, bylo jasno. Mikulka byla jejich.

Bouchnout si půllitrem

Vinárna byla dřív pověstná mikulovským vínem, později se přeměnila v undergroundový podnik, kde každý víkend bouchali na dveře policisté. "Genius loci zde byl vždy trochu alternativní. Žádné doupě − tehdejších hostů si vážíme víc než těch, kteří tady tehdy bušili na dveře," říká Honza.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se