Hospodu v ulici U Matky Boží "objevili" její majitelé, spolužáci od první třídy, už jako teenageři. Tehdy se oba učili na kuchaře, i když každý v jiné škole. Původně se scházeli v oblíbeném Babylonu, který vedly dvě sestry, a když si po několika letech pronajaly Mikulku, přesunuli se všichni za nimi. Lukáš s Honzou pak získávali praxi v mnoha hospodských kuchyních, ale Mikulku z hlavy nepustili − stejně jako svůj sen mít vlastní podnik. "K tomu jsme se prodírali tak sedm let, byly tam i přešlapy," přiznává Honza. Když před dvěma roky jedna z majitelek prohlásila, že končí, bylo jasno. Mikulka byla jejich.
Bouchnout si půllitrem
Vinárna byla dřív pověstná mikulovským vínem, později se přeměnila v undergroundový podnik, kde každý víkend bouchali na dveře policisté. "Genius loci zde byl vždy trochu alternativní. Žádné doupě − tehdejších hostů si vážíme víc než těch, kteří tady tehdy bušili na dveře," říká Honza.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.