V českém gastronomickém byznysu není v posledních týdnech o ničem slyšet tolik jako o pražském Fieldu. Malý podnik v ulici U Milosrdných na okraji staré židovské čtvrti prožívá slavné období. V březnu se stal třetím držitelem michelinské hvězdy v zemi. Do té doby přitom fungoval ani ne jeden a půl roku, což je neobvykle krátká doba pro zařazení do slavného průvodce i ve známých kulinářských státech, jako jsou Francie nebo Itálie. 

Ale kdo ví, jestli by Field vůbec existoval, kdyby před lety jeden vrcholový manažer investiční skupiny RSJ Michal Šaňák nedostal k Vánocům poukaz na kurz vaření do pražského studia Ola Kala. "Přidal se ke mně ještě kamarád z firmy Martin Ducháček. Hned na první lekci si nás vzal na starost šéfkuchař Radek Kašpárek, který byl už tehdy mezi kuchaři celebrita. Začalo nás to bavit a nakonec jsme takhle chodili s Radkem vařit pravidelně pět let," popisuje Šaňák.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se