Že s filmem roste chuť, dokazuje projekt Culinary Cinema, unikátní spojení filmové projekce s exkluzivní večeří. Tento mimořádný zážitek uvedl již podruhé Mezinárodní filmový festival Praha  Febiofest ve spolupráci s festivalem Berlinale. 

Návštěvníci během jednoho večera zhlédli film a následně se přesunuli do přilehlé restaurace, kde ochutnali menu inspirované konkrétním snímkem, a to v podání špičkových šéfkuchařů.

První dvě filmové večeře připravil pro návštěvníky Jiří Král, šéfkuchař pražské restaurace Aureole a držitel ocenění Michelin Bib Gourmand. Jeho Menu Michelin Nouvelle Cuisine doplnilo dokument Ryba, kuře, krab a Menu Asia doprovodilo historický milostný příběh Kuchyň samurajů.

Třetí večer se podávalo Menu Italy sestavené německým šéfkuchařem Alexanderem Koppem, držitelem michelinské hvězdy, již získal pro restauraci SKYKITCHEN v hotelu Andel’s v Berlíně. Jeho večeře doprovodila americkou komedii Trattoria.

Febiofest, který se koná již po třiadvacáté, trvá do 25. března. Kromě filmových projekcí se mohou návštěvníci zúčastnit i hudebního festivalu Febiofest Music Fest, který se odehrává v prostorách kina CineStar Anděl na pražském Smíchově, kam je celý festival situován.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist