Minulý týden jsme na našich sociálních sítích vyhlásili anketu, ve které jsme se čtenářů ptali, kde si pochutnají na nejlepších nachos. Z odpovědí, které nám přišly, jsme vybrali dvě favorizované restaurace. Jsou jimi pražské podniky Las Adelitas a La Casa Blů.
Ačkoli nachos zatím nepatří mezi nejpopulárnější pochoutky Čechů, své fanoušky si tyto tradiční mexické lupínky najdou. Vyplývá to například z nabídek fastfoodových řetězců, které nachos čas od času zařadí do limitované nabídky. Těžko je však můžeme považovat za autentické.
Ty pravé vzejdou pochopitelně jen z rukou mexických kuchařských mistrů. Každý z nich je připravuje po svém, jejich základem je ale vždy kukuřičná tortilla rozkrájená na malé trojúhelníky a následně osmažená v oleji.
Tradiční mexický podnik Las Adelitas sestává ze tří restaurací situovaných v centru Prahy.
Založili jej rodilí Mexičané, kteří dbají na autenticitu pokrmů a nápojů.
Za doprovodu hudby zde můžete kromě nachos ochutnat i další mexické speciality: tacos, burritos nebo quesadillas.
Nejlepší nachos podle našich čtenářů připravují již zmíněné restaurace – Las Adelitas a La Casa Blů. První z nich je tradiční mexická restaurace v centru Prahy, kde pokrm dokonce ozvláštňují velmi specifickou surovinou. "Nachos můžete jíst téměř se vším, na co si vzpomenete. My děláme i nachos s nopales, což jsou restované plátky kaktusu," uvedl manažer restaurace v Americké ulici Rolando Garduño.
Dalším čtenářským favoritem je La Casa Blů s dodatkem "… tvoje španělská vesnice", kterou najdete v ulici Kozí a která nabízí kromě lokální mexické kuchyně pokrmy z celé Latinské Ameriky. "Mexická kuchyně začíná být v Praze velmi populární," pochvaluje si jeden ze zakladatelů restaurace Pepe Brito. Ten konkurenční restauraci v Americké navštívil hned několikrát.
Podnik založený již roku 1996 bývá nazýván oázou.
Potkávají se zde různé kultury, jazyky i myšlenky.
Proběhlo zde například natáčení kultovního snímku Samotáři.
"Lidé ale příliš neexperimentují, volí raději obecně známá jídla. Nejčastěji připravujeme právě nachos, ačkoli sám znám chutnější mexické pokrmy," dodává Brito.
Naši čtenáři v anketě nejvíce oceňují přívětivou atmosféru s nádechem Mexika a skvělou obsluhu, což zpravidla vystihuje oba uvedené podniky: super autentická atmosféra, dobrá chuť; pravé Mexiko. Na pravé nachos samozřejmě nenarazíte pouze v Praze, chutné salsy, skvělou obsluhu a příjemné ceny vyzdvihuje čtenář například na restauraci Los Capolitos ve Frýdku-Místku.
Zdá se, že mexická kuchyně pomalu, ale jistě dohání své italské a francouzské kolegy. Pikantní charakter pokrmů se doporučuje zjemnit například tradiční mexickou limonádou, pivem či jiným místním nápojem.
Zapojte se do naší další ankety na téma Vaření a alkohol. Jsme zvědaví na Vaše odpovědi.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist