Když se někdo jmenuje Oliva, svádí to k tomu, že jeho podnik bude středomořského typu. Miroslav Oliva si v létě otevřel restauraci s minipivovarem a solidní českou kuchyní. Jen pár desítek metrů od supermoderního laserového centra v Dolních Břežanech, ve zrekonstruované bývalé konírně. V nepříliš známé obci kousek od Prahy se prý pivo vařilo už v 16. století. Dnes se Olivův hostinec veze na vlně obliby malých pivovarů. Ale "veze" asi není řečeno úplně správně. Podnik si pozornost milovníků piva i jídla opravdu zaslouží.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist