Kolik peněz jsou dnes lidé schopni nechat v restauraci? Zeptali jsme se v několika dražších pražských podnicích. V La Degustation Bohême Bourgeoise, která se pyšní michelinskou hvězdou, pamatují nejvyšší útratu z poslední doby ve výši 35 000 korun za večeři a víno pro dva lidi.
Shodou okolností stejnou částku nechali hosté také v druhé pražské michelinské restauraci Alcron. Většinu útraty tehdy tvořilo víno. Nejvyšší částku z oslovených podniků zaznamenaly ovšem restaurace Kalina, kde hosté nechali za večeři úctyhodných 76 000 korun, a také v Aromi. Tam dokonce utratili přes 89 000 korun.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist








