Kam jinam jít, když krachuje Řecko, než do pravé řecké taverny? Ale nechme cynismu, žižkovská Taverna Olympos patří dlouhodobě k nejlepším řeckým podnikům v Praze.
Založil ji v roce 1997 Dimitris Nedelkos a vybudoval z ní velkou restauraci s více než stovkou stolů, s posezením na zahrádce ve vnitrobloku. Vaří z řeckých surovin, dováží hlavně olivy, koření, víno či olej. Hosté sem chodí zavzpomínat si na dovolenou v Řecku (byť možná tam ani pravou tavernu nepoznali, neb konzumovali přivezené řízky). Dnes hrozí, že se taverna stane nostalgickou vzpomínkou na pohodovou zemi, kam se nějaký čas nikomu moc chtít nebude.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist