Během dvoutýdenního experimentu výzkumníci požádali dvacet amerických dobrovolníků, aby přešli na stravu s nízkým obsahem tuků a vysokým obsahem vlákniny, a naopak dvacet dobrovolníků pocházejících z afrického venkova, aby jedli více "bufetového" jídla. Podle odborníků pokus naznačil, jak může být moderní způsob západního stravování škodlivý. O experimentu informoval server BBC.

Prudká změna stravovacích návyků měla viditelný dopad na členy obou skupin. Zatímco Američanům změna prospěla a se střevními záněty se potýkali méně, zdravotní stav afrických vesničanů se zhoršil.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se