Hrášek je jedním z nejlepších druhů zeleniny. Každý rok se snažím, abych ho měla v záhoně alespoň ve dvou řádcích. Pokud rostlinky nespořádají slimáci, oberou je děti rychlostí špačků nad vyzrálým vinohradem.

O oblibě hrášku by jistě mohli vyprávět všichni, kdo si před dozráním lusků pečlivě střeží svá políčka. A rovněž – z té druhé strany – spokojení prodejci na trzích a u stánků, protože za kilo dobrých lusků jsme ochotni zaplatit částky jako za slušnou flákotu. A že hrách v konzervě nás vyjde levněji? Ale ta chuť! A taky to lupnutí – zvuk, když pukne slupka a vy teprve zjišťujete, zda na vás uvnitř čekají malé nedozrálé „záprdky“ a spousta vzduchu, nebo šťavnaté kuličky mizející tak rychle, že za pár minut budete muset vyrazit pro nášup.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se