Chřest z Moravy a Čech. Kdysi to býval pojem, známka nejvyšší kvality. České pěstitele, kteří jej dodávali na císařský dvůr do Vídně, na nejrůznější stoly v Německu či Římě, proslavil po celé Evropě. Pak v socialistických kuchyních upadl v nemilost. Byli to Nizozemci, kteří v 90. letech paradoxně jeho pěstování v našich ideálních podmínkách obnovili. Dnes se pod značkou Český chřest dodává ten nejlepší a to zejména na trhy s velkou tradicí – do Německa a Nizozemska, tedy zemí, které patří mezi největší světové konzumenty. Tamní gurmeti dovedou jeho chuť náležitě ocenit. Nicméně protože nejchutnější je chřest těsně po utržení, máme štěstí. Jsme u zdroje.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.