"Z první cesty na Ukrajinu si pamatuji panelovou přistávací dráhu v Oděse a také, že bylo celou dobu šedo," vzpomíná šéfkuchař restaurací La Veranda a Babiččina zahrada. Dnes už pro něj Ukrajina není zemí na konci světa.

Radek David (41)

Vařil v celé řadě špičkových pražských restaurací, například v Alcronu nebo Kampa Parku. Od roku 2002 zakotvil jako šéfkuchař v restauraci La Veranda a brzy poté začal pracovat jako executive chef pro řetězec ukrajinských restaurací Oliva a kyjevskou La Verandu, kterou s pražským podnikem spojují vlastnické vztahy. V roce 2013 k tomu přidal ještě restauraci Babiččina zahrada v Průhonicích. La Veranda je veterán předních příček v gastronomických průvodcích, boduje v nich kuchyní postavenou především na domácí italské a francouzské kuchyni. Vypadá to, že Babiččina zahrada ji bude úspěšně následovat.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se
Téma: gastronomie
Téma: gastronomie