Oblíbený řetězec zaměřený na italskou gastronomii sází na jednotný střih a vyrovnanou kvalitu služeb. Relativně jednoduché pokrmy z kvalitních surovin jsou k dostání ve všech pobočkách, vedle zajímavých jídel potěší i příjemné ceny.
Pizza Coloseum slaví v letošním roce kulaté, dvacáté výročí existence, což je ideální příležitost pro krátké bilancování. Především v Praze patří již tradičně mezi velmi oblíbené podniky italské kuchyně a na Můstku či v pasáži Myslbek, kde fungují nejznámější provozovny, bývá v exponovaném čase obědů a večeří obvykle plno.
Hosté si mohou sestavit vlastní burger. Na výběr je americké či italské hovězí, omáčky a další přísady, takže jim kuchař připraví burger přesně podle jejich chuťových preferencí.
Majitelům Colosea se tak vyplácí důraz na stálou kvalitu pokrmů, které jsou připravované především z italských surovin. Zajímavé jsou také nadstandardní gastronomické služby, ať už je to poměrně široká nabídka bezlepkových pokrmů či novinka v podobě nutričně vyvážených specialit, které šéfkuchař připravuje společně s profesionálními dietology ze společnosti DietPlan a které uvítají všichni zájemci o zdravou a racionální stravu.
Jednou z novinek této řady je třeba "zdravý" burger, ale nechybí ani "racionální" pizza Primavera, která se podává se salátem a kousky grilovaného kuřecího s jogurtovým dresinkem. Ostatně právě pizza představuje hlavní pilíř nabídky a zhruba polovina návštěvníků dává italskému evergreenu pravidelně přednost.
V Coloseu se peče slabá a křupavá pizza v tradiční peci, klasikou je oblíbená Margherita či Capricciosa s pršutem a artyčoky, milovníci rafinovaných kombinací jistě ocení Al Caprino se smetanou, kozím sýrem a ořechy. Vedle pizzy najdete v menu pestrou nabídku italských specialit, mezi předkrmy se objevují třeba artyčoky v citronovém krému, zelenina zapečená s parmezánem či kozí sýr s medem. Z bohaté škály pasty můžeme upozornit na ravioly plněné špenátem a ricottou či na pappardelle s lahodným telecím masem a sušenými rajčaty.
Oblíbené jahodové mascarpone
Největší kulinární klenoty hosté najdou mezi tzv. secondi piati, tedy hlavními jídly z masa, ryb či plodů moře. Velkým hitem je grilovaná chobotnice, výtečné je telecí lýtko dušené v rajčatové omáčce či milánský telecí řízek, který v Itálii před nějakými 180 lety objevil "náš" maršálek Radecký, odvezl ho k císařskému dvoru a stál tak u zrodu legendárního vídeňského řízku.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.