Každý rok představuje Maurerův výběr Grand Restaurant průvodce po nejlepších restauracích v České republice. Někteří hodnotitelé, z jejichž hlasů a hodnocení se žebříček sestavuje, navštíví za rok i stovku restaurací a projí v nich statisíce korun.

Pavel Maurer v novém vydání magazínu Proč ne?!, který vychází společně s Hospodářskými novinami ve čtvrtek 4. prosince, odtajňuje nejen zákulisí výběru, ale i stovku nejlepších restaurací Česka pro rok 2015.

Maurerův výběr Grand Restaurant je projekt založený na vašem výběru a hodnoceních lidí, kteří restaurace navštěvují. Co tedy konkrétně znamená Maurerův výběr? Jak moc se podílíte na jeho finální podobě?

Pravidla výběru restaurací se nezměnila od roku 1997, kdy jsme začali asi jako první na naší scéně s vydáváním průvodce. Je to vždy výběr nejlepších a nejzajímavějších restaurací v naší zemi. Restaurace jsou do Maurerova výběru Grand Restaurant zařazovány bezplatně na základě doporučení nezávislých hodnotitelů nebo pokud projeví vlastní zájem a když splňují kritérium kvality, výlučnosti či výjimečnosti nebo nějaké jiné vlastnosti, která je činí pozoruhodnými.

Celková dramaturgie výběru pak závisí na mém konečném rozhodnutí. Někdo nést odpovědnost musí. Restaurace je naopak vyřazena z výběru, pokud dlouhodobě nezískává žádné hodnocení, změnila se její koncepce nebo přestala být výjimečná.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se