Vybrat správnou restauraci na oběd s obchodními partnery není jednoduché. Server IHNED.cz proto oslovil manažery, podnikatele a obchodníky, pro které jsou restaurace často druhou "kanceláří". V jednoduchém dotazníku popsali místo, které by pro byznys lunch doporučili i ostatním kolegům. Ať už kvůli dobrému jídlu, prostředí nebo obsluze.
Architekt Pavel Horák ze studia Prodesi, které se zaměřuje výhradně na dřevostavby, doporučuje Home Kitchen v Holešovicích.
Proč jste vybral zrovna tuto restauraci?
Protože mě baví nový trend v Praze, kdy vznikají nová bistra s kvalitním jídlem i atmosférou na světové úrovni. Nemám rád příliš formální prostředí (zvlášť v rámci pracovní agendy). Preferuji inspirativní atmosféru potkávání různých lidí, mixování energií. Home Kitchen je pro mě jedno z nej takových bister, která se jako houby po dešti objevila v Holešovicích, na Letné, v Karlíně, nebo na Vinohradech. Do Jankovcovy to mám navíc co by kamenem dohodil (zvlášť když mám "home office").
Nabízí restaurace ve všední dny zvýhodněné (byznys) menu?
Ano.
Je něco zajímavého na prostředí restaurace?
Je to skvělá kombinace přístupu majitele, výborného jídla, dotaženého interiéru, lidí, kteří tam chodí a neformální, ale profesionální obsluhy. Takže jde o tu atmosféru, kterou se podařilo za poměrně krátkou dobu existence dát dohromady. Navíc se mi hodně líbí loftový interiér s výhledem na industriální památky Holešovic a na ruch přilehlé ulice. Připomíná mi to New York (Soho, nebo Meatpacking District) a ten já moc rád.
Jak jste spokojený s obsluhou?
Naprosto. Jako doma ;-) Chodím tam často, takže už mě znají a dávají mi to znát, což je příjemné.
Jednoduše a prakticky. Majitel firmy Next si nepotrpí na manažerské poučky - čtěte ZDE
Ředitel banky Zuno nejí maso, ale miluje pokrmy z máku - čtěte ZDE
Luxusní restaurace ho nelákají, Malenka rád pozoruje kavárenský cvrkot - čtěte ZDE
Co z nabídky vám zatím nejvíce chutnalo?
Jednou jsem tam zašel i na večeři po náročném pracovním dni a před "večerní směnou" a neskutečně mě nakopl salát, který jsem si tam dal. Měl jsem pak energii až do pozdních večerních hodin. Jen se mi potvrdilo, jak spolu úzce souvisí jídlo a nálada, nebo energie lidí. Udělat dobrý salát je totiž dnes velké umění. Myslím, že v salátu byl lilek, ořechy a kozí sýr.
Je něco, co vám v restauraci vadí?
Nenapadá mě. Někoho by mohly možná odradit malinko vyšší ceny, hotovky za sedmdesát tady nehledejte, ale já jsem toho názoru, že kvalita má svoji cenu a zde kvalita a cena naprosto odpovídají.
Jakou další restauraci byste doporučil na pracovní oběd?
Jakékoliv bistro, nebo restauraci s městským feelingem (v Holešovicích třeba ještě bistro Phill's Twenty7, nebo na Vinohradech italská Gastonomica). Rád chodím také třeba do restaurace Gate v Karlíně protože tam za vysokými okny jezdí po viaduktu "nadzemka". To je asi jediná restaurace a místo v Praze s tímto bonusem. Tam mě ale trochu vadí jejich "retro" kuřácké prostředí.
Stalo se vám někdy u pracovního oběda něco překvapivého?
Ideální je, když vás na úvod důležitého oběda obsluha polije něčím hodně sladkým (např. ledovým čajem). Tak to se mi stalo (ne v Home Kitchen). Na druhou stranu to pak trochu "uvolní atmosféru"..
Jakou lahev si objednáte, když oslavujete úspěch?
Lahev pramenité neperlivé vody. Přiznám se, že alkohol příliš nepiju. Ale abych nepůsobil jako zarytý abstinent, tak se rád potěším sklenkou (nebo lahví?) dobrého proseca, bílého vína, nebo šampaňského. Určitě ne tvrdý alkohol.
Nechceme vás zneklidňovat, ale kdybyste si měl vybrat poslední jídlo před popravou, jaké by to bylo?
Tak to vím naprosto přesně: dal bych si tu nenápadnou houbičku, kterou jsem měl jako přílohu v restauraci Locavore na Bali. Co to bylo a co do ní kuchař dal nevím, ale na tu chuť se nedá zapomenout ;-)
Kontakt na doporučenou restauraci:
Home Kitchen Holešovice
Jankovcova 14a
Praha 7
www.homekitchen.cz
Polední menu:
Malá polévka stojí 50 korun, velká polévka 75 korun, hlavní jídla od 170 korun. Restaurace také denně nabízí sladké hlavní jídlo za 95 korun.
Kam rádi zajdete na pracovní oběd vy? Pošlete nám své doporučení:
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist