Důvodů, proč ve speciálních prodejnách s mořskými rybami a plody sáhnout po chobotnici, je několik. Chapadla těchto hlavonožců patří - po dobrém zpracování - k lahůdkám. Navíc je to maso zdravé, protože je zdrojem proteinu bez nadbytečného tuku, obsahuje železo, vápník, draslík, vitaminy C, A, B, je zdrojem omega 3 masných kyselin a antioxidantů.
Tak proč si ji nezkusit připravit?!
Co budete potřebovat na 4 porce:
4 chapadla chobotnice,
trocha mrkve, celeru, cibule,
2 dcl suchého bílého vína,
olivový olej, česnek,
chilli papričky.
4 ks baby cuket,
12 ks rajčat datterino,
100 g klobásy chorizo,
2 lžičky najemno nasekaného česneku,
1 lžička najemno nasekané chilli papričky,
2 lžičky nasekané ploché petrželky,
4 lžíce panenského olivového oleje,
2 lžíce másla,
300 g těstovin strozzapreti,
sůl, pepř
Na omáčku:
2 dcl demi glace,
2 lžíce octa balsamico,
máslo
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.