Foodparade 2013
Foto: HN – Branislav Račko
Dorty v podobě zvířat, degustační menu pražských i regionálních restaurací, souboj kuchaře-amatéra s ostříleným profesionálem Zdeňkem Pohlreichem i rychlá příprava lososových filetů. Foodparade v pražském Trojském zámku má o víkendu co nabídnout.

Losos na různé způsoby je nejčastější rybou na stolech v českých restauracích. A to i přesto, že povědomí o jeho nutričních hodnotách prospěšných lidskému tělu oproti skutečným mořským rybám je trochu nadnesené. O tom, že je zdravý a na jídelníček patří, ale rozhodně není sporu.

"Losos dobře chutná, je téměř bez kostí a navíc dobře vypadá," vysvětluje oblibu ryby Petr Stádník, šéfkuchař společnosti Makro. Ta je společně s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky nováčkem letošního foodfestu. A do zahrady Trojského zámku tak přenáší i české mistrovství ve filetování čerstvého lososa.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 80 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.