Kampa Park
Foto: Restaurace Kampa Park
Ani se nechce věřit, že pražský Kampa Park oslaví na podzim kulaté dvacáté narozeniny. Jedna z prvních fine dining restaurací v metropoli však stále drží laťku kvality mimořádně vysoko a těší návštěvníky jak moderním pojetím fusion kuchyně, tak mnoha sezonními specialitami.
Tip

Nejlepší představu o kuchařském umění Marka Raditsche A Milana Sedláka získáte, když si vyzkoušíte pěti či sedmichodové degustační menu, které představuje průřez všech nejoblíbenějších pokrmů restaurace.

Z nabídky

Losos 32 s mangem, marinovanou okurkou, wasabi olejem a kokosovým sorbetem   395 korun

V másle pošírovaný humr s avokádovým pyré, ricottovými gnocchi, houbami shimeji a humrovou pěnou s tamarindem    895 korun

Kampa Park patří do skupiny restaurací norského podnikatele Nilse Jebense, který je jedním z průkopníků kvalitní gastronomie v Praze. Díky své unikátní lokaci s podmanivým výhledem na Karlův most, úžasnou terasou, moderním skandinávským designem a prvotřídní kuchyní patří již roky k nejoblíbenějším podnikům v kategorii fine dining gastronomie.

Hlavní šéfkuchař restaurací Kampa Group Marek Raditsch pro Kampa Park již tradičně připravuje kreativní pokrmy, které jsou vizuálně i chuťově vybroušené k naprosté dokonalosti a zaujmou pestrou až rafinovanou symfonií chuťových kombinací.

Losos s kokosovým sorbetem

V první řadě jde o pokrmy z čerstvých ryb a mořských plodů, které jsou hlavním trumfem zdejší nabídky. Vynikající je tartar z tuňáka, křehký a svěží s příjemným nádechem koriandru či losos ochucený mangem, wasabi olejem a kokosovým sorbetem. Tak vypadá vzorně dotažená fusion kuchyně, která není ani nudná, ani bláznivě přeplácaná.

A perfektní jsou také hlavní jídla. Ódy se pějí především na jemného halibuta, jehož lahodnou chuť doplňují černé lanýže a křupavá pancetta, nás příjemně překvapil také pošírovaný humr s avokádovou pěnou. Z dezertů doporučíme jediný.

Největším hitem je již několik let vyhlášené jahodové cappuccino s vanilkovou zmrzlinou a vlašskými oříšky a lesním ovocem, které pro mnoho hostů představuje nádhernou tečku za příjemným kulinárním večerem v Kampa Parku.

Polární treska

Vedle stálého menu mohou zákazníci Kampa Parku využít aktuální nabídky sezónních pokrmů, které v mnoha případech nemají v Praze konkurenci. Takové je třeba unikátní menu z polární tresky, které restaurace nabízí od ledna do března. Polární treska se loví jen v zimních měsících a zvláště ve Skandinávii je považovaná za výjimečnou pochoutku s mimořádně chutným a zdravým masem.

A právě z Norska a Švédska pochází většina receptů, které jsou do menu z polární tresky zařazeny. Hosté mohou ochutnat třeba tresčí játra na norském chlebu, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou a plátkem ředkvičky či naprosto mimořádnou pochoutku v podobě tresčího jazýčku, který je osmažen do křupava v těstíčku z japonského panka a dochucen tymiánem a kajenským pepřem.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 60 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.