Tip

Nejlepší představu o kuchařském umění Marka Raditsche A Milana Sedláka získáte, když si vyzkoušíte pěti či sedmichodové degustační menu, které představuje průřez všech nejoblíbenějších pokrmů restaurace.

Z nabídky

Losos 32 s mangem, marinovanou okurkou, wasabi olejem a kokosovým sorbetem   395 korun

V másle pošírovaný humr s avokádovým pyré, ricottovými gnocchi, houbami shimeji a humrovou pěnou s tamarindem    895 korun

Kampa Park patří do skupiny restaurací norského podnikatele Nilse Jebense, který je jedním z průkopníků kvalitní gastronomie v Praze. Díky své unikátní lokaci s podmanivým výhledem na Karlův most, úžasnou terasou, moderním skandinávským designem a prvotřídní kuchyní patří již roky k nejoblíbenějším podnikům v kategorii fine dining gastronomie.

Hlavní šéfkuchař restaurací Kampa Group Marek Raditsch pro Kampa Park již tradičně připravuje kreativní pokrmy, které jsou vizuálně i chuťově vybroušené k naprosté dokonalosti a zaujmou pestrou až rafinovanou symfonií chuťových kombinací.

Losos s kokosovým sorbetem

V první řadě jde o pokrmy z čerstvých ryb a mořských plodů, které jsou hlavním trumfem zdejší nabídky. Vynikající je tartar z tuňáka, křehký a svěží s příjemným nádechem koriandru či losos ochucený mangem, wasabi olejem a kokosovým sorbetem. Tak vypadá vzorně dotažená fusion kuchyně, která není ani nudná, ani bláznivě přeplácaná.

A perfektní jsou také hlavní jídla. Ódy se pějí především na jemného halibuta, jehož lahodnou chuť doplňují černé lanýže a křupavá pancetta, nás příjemně překvapil také pošírovaný humr s avokádovou pěnou. Z dezertů doporučíme jediný.

Největším hitem je již několik let vyhlášené jahodové cappuccino s vanilkovou zmrzlinou a vlašskými oříšky a lesním ovocem, které pro mnoho hostů představuje nádhernou tečku za příjemným kulinárním večerem v Kampa Parku.

Polární treska

Vedle stálého menu mohou zákazníci Kampa Parku využít aktuální nabídky sezónních pokrmů, které v mnoha případech nemají v Praze konkurenci. Takové je třeba unikátní menu z polární tresky, které restaurace nabízí od ledna do března. Polární treska se loví jen v zimních měsících a zvláště ve Skandinávii je považovaná za výjimečnou pochoutku s mimořádně chutným a zdravým masem.

A právě z Norska a Švédska pochází většina receptů, které jsou do menu z polární tresky zařazeny. Hosté mohou ochutnat třeba tresčí játra na norském chlebu, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou a plátkem ředkvičky či naprosto mimořádnou pochoutku v podobě tresčího jazýčku, který je osmažen do křupava v těstíčku z japonského panka a dochucen tymiánem a kajenským pepřem.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se