Nejlepší představu o kuchařském umění Marka Raditsche A Milana Sedláka získáte, když si vyzkoušíte pěti či sedmichodové degustační menu, které představuje průřez všech nejoblíbenějších pokrmů restaurace.
Losos 32 s mangem, marinovanou okurkou, wasabi olejem a kokosovým sorbetem 395 korun
V másle pošírovaný humr s avokádovým pyré, ricottovými gnocchi, houbami shimeji a humrovou pěnou s tamarindem 895 korun
Kampa Park patří do skupiny restaurací norského podnikatele Nilse Jebense, který je jedním z průkopníků kvalitní gastronomie v Praze. Díky své unikátní lokaci s podmanivým výhledem na Karlův most, úžasnou terasou, moderním skandinávským designem a prvotřídní kuchyní patří již roky k nejoblíbenějším podnikům v kategorii fine dining gastronomie.
Hlavní šéfkuchař restaurací Kampa Group Marek Raditsch pro Kampa Park již tradičně připravuje kreativní pokrmy, které jsou vizuálně i chuťově vybroušené k naprosté dokonalosti a zaujmou pestrou až rafinovanou symfonií chuťových kombinací.
Losos s kokosovým sorbetem
V první řadě jde o pokrmy z čerstvých ryb a mořských plodů, které jsou hlavním trumfem zdejší nabídky. Vynikající je tartar z tuňáka, křehký a svěží s příjemným nádechem koriandru či losos ochucený mangem, wasabi olejem a kokosovým sorbetem. Tak vypadá vzorně dotažená fusion kuchyně, která není ani nudná, ani bláznivě přeplácaná.
A perfektní jsou také hlavní jídla. Ódy se pějí především na jemného halibuta, jehož lahodnou chuť doplňují černé lanýže a křupavá pancetta, nás příjemně překvapil také pošírovaný humr s avokádovou pěnou. Z dezertů doporučíme jediný.
Největším hitem je již několik let vyhlášené jahodové cappuccino s vanilkovou zmrzlinou a vlašskými oříšky a lesním ovocem, které pro mnoho hostů představuje nádhernou tečku za příjemným kulinárním večerem v Kampa Parku.
Polární treska
Vedle stálého menu mohou zákazníci Kampa Parku využít aktuální nabídky sezónních pokrmů, které v mnoha případech nemají v Praze konkurenci. Takové je třeba unikátní menu z polární tresky, které restaurace nabízí od ledna do března. Polární treska se loví jen v zimních měsících a zvláště ve Skandinávii je považovaná za výjimečnou pochoutku s mimořádně chutným a zdravým masem.
A právě z Norska a Švédska pochází většina receptů, které jsou do menu z polární tresky zařazeny. Hosté mohou ochutnat třeba tresčí játra na norském chlebu, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou a plátkem ředkvičky či naprosto mimořádnou pochoutku v podobě tresčího jazýčku, který je osmažen do křupava v těstíčku z japonského panka a dochucen tymiánem a kajenským pepřem.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.