Dokonalé přírodní limonády Fentimans překvapí svou starosvětskou chutí, výtečné je třeba ginger beer či viktoriánská limonáda s osvěžující citrónovou příchutí.
Polovina pečené kachny s červeným zelím, žemlovým a bramborovým knedlíkem 295 korun
Hovězí tatarák na domácím bramboráku s pošírovaným vajíčkem 145 korun
Hliněná bašta v Průhonicích slouží svým hostům již 15 let. Restaurace je jako vystřižená z francouzského venkova, unikátní prostředí s romantickým rybníčkem a příjemnou terasou doplňuje prvotřídní kuchyně ostříleného šéfkuchaře a majitele podniku Hynka Vávry, který ve své nabídce kombinuje tradiční česká jídla v prvotřídní kvalitě se světovou modernou.
A tak tu můžete ochutnat skutečně pestrou paletu specialit od steaků z bizona až po absolutně čerstvé humry, kteří „plavou“ v akváriu u vchodu restaurace.
Famózní domácí pečivo
Mohutné trámy staré tři století a nepálené cihly na stěnách dávají prostoru nádech příjemně domácí atmosféry a domácí je také místní kuchyně. Během zimy zde mohli hosté ochutnávat výtečná jídla ze zvěřiny, třeba kančí pečeni se šípkovou omáčkou, srnčí na smetaně či konfitovaného bažanta.
S pozvolným příchodem jara bude zvěřina nahrazena mladým kůzlečím a jehněčím masem, které patří k nejoblíbenějším položkám v menu. Tedy vedle výtečných rybích specialit, které jsou připravené v moderním a značně kreativním duchu.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.