Tip

Dokonalé přírodní limonády Fentimans překvapí svou starosvětskou chutí, výtečné je třeba ginger beer či viktoriánská limonáda s osvěžující citrónovou příchutí. 

Z nabídky

Polovina pečené kachny s červeným zelím, žemlovým a bramborovým knedlíkem    295 korun

Hovězí tatarák na domácím bramboráku s pošírovaným vajíčkem    145 korun

Hliněná bašta v Průhonicích slouží svým hostům již 15 let. Restaurace je jako vystřižená z francouzského venkova, unikátní prostředí s romantickým rybníčkem a příjemnou terasou doplňuje prvotřídní kuchyně ostříleného šéfkuchaře a majitele podniku Hynka Vávry, který ve své nabídce kombinuje tradiční česká jídla v prvotřídní kvalitě se světovou modernou.

A tak tu můžete ochutnat skutečně pestrou paletu specialit od steaků z bizona až po absolutně čerstvé humry, kteří „plavou“ v akváriu u vchodu restaurace.

Famózní domácí pečivo

Mohutné trámy staré tři století a nepálené cihly na stěnách dávají prostoru nádech příjemně domácí atmosféry a domácí je také místní kuchyně. Během zimy zde mohli hosté ochutnávat výtečná jídla ze zvěřiny, třeba kančí pečeni se šípkovou omáčkou, srnčí na smetaně či konfitovaného bažanta.

S pozvolným příchodem jara bude zvěřina nahrazena mladým kůzlečím a jehněčím masem, které patří k nejoblíbenějším položkám v menu. Tedy vedle výtečných rybích specialit, které jsou připravené v moderním a značně kreativním duchu.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se