Tradiční kapr s bramborovým salátem, hovězí svíčková, řízek, gratinované jehněčí kotletky, dančí hřbet, mušle a další kulinářské speciality jsou v nabídce vánočního menu českých restaurací. Zájem strávit Štědrý večer mimo domácí kuchyni podle restauratérů roste rok od roku i v českých rodinách. Mnohé z nich už proto hlásí: Máme plno.
"Začíná to být velmi moderní. Dnešní ženy si už uvědomily, že je lepší si dát večeři v restauraci a potom přijít domů, vzít z ledničky chlebíčky a víno a mít pohodu," říká majitel Velké klášterní restaurace na pražském Strahově Vladimír Šalanský. Devadesát procent hostů, kteří tu 24. 12. povečeří, jsou podle něj Češi. A kapacita už je plná.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.