Brazzale je silné jméno. Rodina, která ho nosí, v italském byznysu s mlékem něco znamená. Patří mezi nejstarší sýrařské klany na Apeninském poloostrově, mléko zpracovává už sedm generací a je největším výrobcem másla v celé Itálii. „Když v roce 1954 vznikalo první konsorcium výrobců sýra Grana Padano, Brazzaleovi u toho byli jako jedni ze zakládajících členů,“ popisuje v rozhovoru pro HN Roberto Brazzale, který rodinnému koncernu šéfuje.

Mluví naléhavě a občas se opakuje, snad proto, aby posluchač opravdu pochopil smysl toho, co chce Brazzale sdělit. „Sýry jsou o tradici, o lidech, o vztahu k půdě a o tom, jak si jí vážíme. To je naše filozofie, založená na sedmi generacích zkušeností,“ říká hned na okraj a v různých obměnách to zazní ještě několikrát. Roberto Brazzale působí trochu jako staromilec, přitom to byl on, kdo část rodinného byznysu poprvé vyvedl za hranice Apeninského poloostrova, a jak říká, způsobil tím mezi italskými sýraři skandál.

Zbývá vám ještě 90 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se