Zářivě zelené, žluté, červené, z kaktusů, papriky nebo rebarbory. Rozhoduje originální složení lahodící oku i chuťovým buňkám. Špičkoví světoví barmani o víkendu v Praze předvedli své umění při míchání nealkoholických drinků, utkali se o titul světového šampiona. A rozhodně se neztratil ani jediný český zástupce Achim Šipl.
Sál v pražském hotelu Hilton se pomalu plní. V hlediště sedí asi dvacítka lidí, stejný počet nesmělé postává u stolečků pod pódiem. Běžný návštěvník se tu ale hledá těžko, téměř všichni přítomní jsou členové delegací, kteří přišli podpořit soutěžící barmany z celého světa.
Necelá padesátka barmanů různých věkových skupin, mezi nimiž je i pět barmanek, soutěží ve skupinách po čtyřech. Na přípravu ingrediencí mají 15 minut. Divák je nevidí, jsou skryti za zástěnou. Po uplynutí limitu se soutěžící přesouvají k druhému stolu, kde během osmi minut musí před ostatními vytvořit 5 stejných koktejlů.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.