Od momentu, kdy se rozhodnete, že tetičce uděláte bublaninu, do chvíle, kdy ji vytáhnete z trouby, to nebude trvat o moc déle než půl hodiny. A většinu toho času bude pracovat trouba.

Tenhle letní zázrak dotáhly k dokonalosti generace babiček a dalších zaměstnaných předků, takže krom expresní přípravy je výhodou i fakt, že bublanina nejde zkazit. Nepočítám teď krajní variantu, že ji spálíte dočerna. Nehrozí však nebezpečí, že nevykyne nebo překyne, že ovoce promáčí tenkou vrstvu těsta a nadělá paseku v troubě, že bude náplň příliš řídká nebo že se naopak scukne do nějakého pitoreskního tuhého slepence. Bublanina je zkrátka jistota: zamíchat, poklást ovocem, strčit do trouby a pak vytáhnout.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se